Nyt on sitten asuskeltu täällä jo reilu kuukausi. Ja koulukin päässyt hyvin alkuun. Ensi viikolla alkaa oppilashieronnat eli työharjoittelu. Ja sitä tehdään sitten kevääseen saakka. Toivottavasti on asikkaita. :) Alussa meinasi olla pinna kireällä ku alko tulla lihaksia eikä tiennyt luita niin oli vähän hankala alkaa kirjasta niitä latinaksi tavaamaan.. Ja piti koittaa opetella mistä se lihas tulee ja minne se menee.. Sitten ku ei enää ressannu turhia ja palpoi sen lihaksen kaverilta niin alko hahmottamaan paremmin asioita. Joitakin aikoja piti viettää kirjan ja Nikon ääressä tutkien missä ne lihakset on, ja kyllä ne sieltä sitten löyty ja alkaa muistaa jo origoita(lähtökohta) ja insertioita(kiinnityskohta). Ja nämä neljä viikkoa me on käytetty pinnallisien ja yleisimmin hierottujen lihaksien tarkkailuun. Nyt kun meidän porukka jaetaan kolmeen osaan ja koko porukka on koolla vain aamusta niin alkaa syventyminen. Tulee liikuntaelin sairauksia yms. Ja käydään tarkemmin sitten nuo origot ja insertiot. Tässä vaiheessa on riittänyt se että tietää suunnan. Eli jos kiinnittymiskohta on tuberculum majus humeri niin tietää että lihas kiinnittyy olkaluuhun.. Jatkossa aletaan käydä sitten tarkemmin että mikä kyhmy se siinä olkaluussa on.

Ollaanhan me toki muutakin keretty täällä tekemään ku opiskella! Pari kertaa ollaan käyty läheisessä kylässä Mijaksessa kiipeämässä.. Ensimmäisella kerralla etsittiin vaikka kuinka monta tuntia niitä kiipeilykallioita. Ajeltiin autolla ristiin rastiin netistä katsomien ohjeiden mukaan(joiden todettiin olevan yhtä soopaa), jätimme auton ties minne ja käveltiin monta tuntia.. Sitten lopulta kun ajauduttiin Mijaksen keskustaan kävimme turistitoimistossa kysymässä karttaa ja sitä että missä ne kalliot on. No sitten kävelimme takaisin autolla ja ajettiin sinne kallioille ja päästiin lopulta kiipeämään.. Kiivettiin molemmat kerran ylös ja sitten pois ku oli jo niin kova nälkä kun 7h oltiin yhteensä sillä reissulla. Toisella kerralla löydettiin jo helposti paikalle(oltiinhan me nyt kerran sinne jo menty). Kalliot ovat länsirinteessä ja sieltä on ihan mukavat näkymät merelle. Fuengirolakin näkyy kivasti sieltä ylhäältä. Että hienoissa maisemissa saa kiivetä (ja ollaan äiti varovaisia).

Ollaan käyty rannalla ottamassa aurinkoa ja pelailemassa lentopallo ja petanqueta.. Ollaan lenkkeilty, juoksemalla, kävelemällä ja pyöräillen. Kerkesimme piipahtaa viime viikolla Málagassakin mutta visiitti jäi melko lyhyeksi.. Ehkä me vielä mennään sinne reilusti ajan kanssa. Kamera ei ole ihan hirveästi meidän mukana kulkenut mutta toivottavasti jatkossa vähän enemmän, että saadaan kuvia tännekin kaikille nähtäväksi..  Aurinko on paistanut ja kelit suosineet. Tänään 20.10. on ollut pilvistä ja vähän viileämpää.. Mutta toivottavasti aurinkokin meille vielä paistaa. Torstaina meillä on retki ryhmän kanssa Torcal Antequera -vuorille ja sieltä Nerjan tippukiviluoliin kierrokselle ja sitten sieltä Frigiliana-kylän kautta takaisin Fuengirolaan. Siitä sitten tarkemmin selostusta kuvien kera myöhemmin.

Ensimmäiset vieraamme saapuu torstaina Marbellaan, 30km täältä länteen. Isoäiti ja Eugen on tulossa käymään. Tai oikeestaan me mennään sitten niiden luokse käymään sinne Marbellaan ja teemme yhteisen retken Rondaan. Sieltäkin sitten lisää kuvia ja tarinoita myöhemmin.

Tässä nyt pientä päivitystä meidän elämästä täällä Välimeren rannalla. Toivottavasti seuraavalla kerralla tulee enemmän tekstiä. Odottelemme nyt ensimmäisiä asiakkaitamme. Me pääsemme tosi toimiin marraskuun ekalla viikolla, kun toiset pääsevät jo ensi viikolla ryhmäjaon vuoksi, mutta ei se mitään. Kerkee vielä vähän harjoittelemaan kurssikavereilla.

Hyvin menee ja tämä meidän yhdessä elokin on lähtenyt sujumaan kiitettävästi.

Saara